"Zajedno u Katar"
70

ZiraatBank BH i Nogometni savez Bosne i Hercegovine produžili saradnju

K. H.
Predsjednik Uprave ZiraatBank Bulent Suer i generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić
ZiraatBank BH i Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas su potvrdili nastavak uspješne saradnje koja traje devet godina.

Sponzorski ugovor u prostorijama Nogometnog saveza BiH potpisali su Bulent Suer, predsjednik Uprave ZiraatBank, i Adnan Džemidžić, generalni sekretar bh. kuće nogometa.

"ZiraatBank BH je prva banka sa stranim kapitalom otvorena u BiH. Već devet godina smo sponzori nacionalnog nogometnog tima BiH, a okupili smo se kako bismo još jednom obnovili sponzorski ugovor", istakao je Suer.

Dodao je kako su njihove želje, nade i molitve uz bh. nacionalni nogometni tim kojem je poželio pobjede u utakmicama protiv Finske i Ukrajine. Nada se da će potpisivanje ugovora biti jedan korak ka pobjedi i da će biti dobar znak za buduće uspjehe bh. nacionalnog fudbalskog tima.

Džemidžić se zahvalio Sueru i ZiraatBank na povjerenju koje sponzorskim ugovorom ukazuje povjerenje Nogometnom savezu BiH već devet godina.

"Kako raste ZiraatBank tako raste Nogometni savez. Naša saradnja je svake godine sve uspješnija. Mogu kazati da sam sretan i ponosan da i u devetu godinu ulazimo zajedno. Naši ciljevi su uvijek isti, biti najbolji. Okolnosti nam nekad to dozvoljavaju, a nekad ne. Međutim, mislim da je došlo i konačno vrijeme da naša reprezentacija na čelu sa selektorom Petevom napravi veliki iskorak. Selektor Petev je posložio ono najbolje što ima, a na nama je svima da i logistički damo podršku, što oni i zaslužuju. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti našu kontinuiranu saradnju sa ZiraatBank. Želimo im što veći uspjeh na svom ekonomskom planu, a mi ćemo to tražiti da napravimo na sportskom planu i da svi zajedno krenemo put Katara 2022. godine", istakao je Džemidžić.

Džemidžić je Sueru, nakon potpisa ugovora, poklonio dres bh. reprezentacije s brojem devet i natpisom ZiraatBank na leđima, što simbolizuje devetogodišnji period uspješne saradnje. Suer je uzvratio prigodnim poklonom.