Realov trener
11

Zidane o spornom crvenom kartonu: Prestrog? Tu je sudija da procijeni

N. K.
Zidane je bio sretan nakon pobjede nad Atalantom (Foto: EPA-EFE)
Zidane je bio sretan nakon pobjede nad Atalantom (Foto: EPA-EFE)
Realov trener Zinedine Zidane smatra da minimalni trijumf od 1:0 nad Atalantom ne daje madridskom klubu garancije da će sigurno proći u četvrtfinale Lige prvaka, a Francuz je prokomentarisao i sporni crveni karton za domaću ekipu.
Naime, Atalanta je veći dio utakmice bila s igračem manje nakon što je Remo Freuler dobio crveni karton već u 17. minuti.

"Ne znam da li je bilo prestrogo, na sudiji je da donosi odluke. Gledamo sebe. Nismo igrali dobro, ali rezultat je ono što se računa. Pokušali smo da Isco igra između redova kako bi pravovremeno proigravao naše ofanzivce, ali igra se promijenila nakon crvenog kartona", rekao je Zidane.

Realov trener je odao priznanje Atalanti te istakao kako je njegovom timu bilo teško u Bergamu, iako je domaćin imao igrača manje.

"Nisam ni očekivao da će biti lako jer znamo da je Atalanta fizički vrlo jaka. To su i dokazali. Imali smo težak meč čak i protiv deset igrača, ali postigli smo veoma važan pogodak. Međutim, to ne znači ništa. Ostaje da se igra revanš, smatram da su šanse i dalje 50-50 posto", istakao je Zidane.

Podsjetimo, revanš između Reala i Atalante na programu je 16. marta.