Savladali Klis
62

Željezničar vezao treću pobjedu na pripremama, Zubanović pogodio pa doživio težak pad

D. P.
Novi duel odigran u Međugorju (Foto: FK Željezničar)
Novi duel odigran u Međugorju (Foto: FK Željezničar)
Nogometaši Željezničara upisali su treću vezanu pobjedu na pripremama u Međugorju savladavši Klis Buturović Polje rezultatom 1:0.

Novi trener Plavih Bruno Akrapović danas je od prve minute dao šansu igračima koji tek treba da se nametnu i možda "napadnu" mjesto u prvih 11. Od samog starta Željezničar je krenuo ofanzivno, a sredinom prvog poluvremena stigao je u vodstvo.

Mladi napadač Faris Zubanović pogodio je glavom nakon centaršuta Marina Galića. Plavi su prijetili i do kraja prvog poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao.

Neprijatna scena viđena je sredinom drugog poluvremena kada je strijelac gola Zubannović nakon jednog duela doživio težak pad, nakon čega je odmah zamijenjen.

Do kraja utakmice Akrapović je pružio priliku i brojnim prvotimcima, ali se rezultat nije mijenjao uprkos odličnim prilikama poput Galićeve s desne strane, ali i Štilićevog udarca 20 minuta prije kraja koji je otišao pored gola.

Tako su Plavi vezali i treću pobjedu na pripremama u Međugorju. Posljednju pripremnu utakmicu Željezničar će igrati 10. februara, a naredni dio sezone će otvoriti utakmicom 19. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Susret se igra 17. februara s početkom od 16:00 sati.