Ovo mijenja sve
78

Zaokret u istrazi tragedije u Atini: Policija pronašla otiske ubice, radi se o grčkom državljaninu?

S. G.
Javnost u Grčkoj i dalje je uznemirena zbog ubistva jednog navijača AEK-a nakon okršaja navijača zagrebačkog Dinama sa pristalicama ovog kluba, a najnovije informacije govore da je policija na tragu ubice.
Naime, kako javljaju hrvatski mediji, grčka policija je navodno detektovala otiske potencijalnog ubice za kojeg se pretpostavlja da je Grk, a ne Hrvat kako se isprva mislilo.

"Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu", otkrio je reporter Dnevnika Nove TV u programu uživo.

Grčka javnost je bijesna na policiju, koja je imala sve informacije kako od hrvatske, tako i od crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij.

Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni, no očigledno da nisu bili u stanju da spriječe organizovane nerede.

Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, od kojih su većina Hrvati s tim da ima i izvjestan broj i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa koji su inače u bratskim odnosima sa Bad Blue Boysima.