Potpuno nevjerovatno
110

Zaboravite Ancelottija: Ovaj čovjek će na Wembleyju deveti put biti u finalu Lige prvaka

H. H.
Antonio Pintus i Luka Modrić (Foto: Twitter)
Antonio Pintus i Luka Modrić (Foto: Twitter)
Real Madrid se plasirao u svoje 18. finale Lige prvaka u historiji, dok je Carlo Ancelotti postao prvi trener koji se domogao šest finala najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja, ali sinoćnje dostignuće jednog čovjeka posebno je impresivno.

Naime, kondicioni trener Reala Antonio Pintus bit će protagonista čak devetog finala Lige prvaka u karijeri. Iako je u sjeni i malo poznat široj javnosti, član stručnog štaba Reala stigao je do brojke koju će u budućnosti biti gotovo nemoguće nadmašiti.

Pintus je rođen 1962. godine u Torinu, karijeru je počeo u nižerazrednom Calcio Settimu, nakon čega je prešao u Juventus, a sa najvećim italijanskim klubom igrao je finala 1996, 1997. i 1998. godine.

Zatim je otišao u Monaco s kojim se plasirao u finale Lige prvaka 2004. godine, da bi u Realu izborio finala 2016., 2017., 2018. i 2022. godine, a sinoć je stigao i do devetog plasmana u finale.

Osim u Juventusu i Realu, radio je u Chelseaju, Udineseu, West Hamu, Marseilleu, Palermu, Sunderlandu i Interu.

Podsjetimio, u ovosezonskom finalu Lige prvaka igrat će Real Madrid i Borussia Dortmund, a susret je na programu 1. juna na Wembleyju u Londonu.