Žele pojačanja i trenera
51

Ultrasi Milana će u tišini posmatrati utakmicu protiv Genoe

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ultrasi Milana su potvrdili da neće biti navijanja tokom naredne utakmice Serije A, koju Milan igra protiv Genoe, a isto su zatražili i od ostalih navijača.

Navijači žele da klub nastavi ulagati u tim te da izabere trenera koji ih može motivisati. Oni su danas saopćili da će u tišini posmatrati utakmicu od početka do kraja, kao i da ne namjeravaju isticati zastave i transparente.

"Na nedjeljnoj utakmici protiv Genoe nećemo isticati transparente i mahati zastavama, a suzdržat ćemo se i od bilo kakve druge podrške. Pozivamo i ostatak publike da se pridruži protestu čiji je cilj ohrabrivanje kluba da nastavi politiku investiranja iz prošle sezone, da izabere trenera koji zna motivisati tim i cijeniti mlade igrače, kao i da dovede igrače koji će pokriti deficitarne pozicije iz ove sezone. Donošenje odluka i odabir imena nije na nama, ali klub mora poslati jasan signal da žele ojačati projekt započet prošle godine. Uvijek uz Milan u našim srcima", saopćili su ultrasi.

Očekuje se da će Milan na kraju sezone otpustiti trenera Stefana Piolija iako mu ugovor vrijedi do juna 2025. godine. Činilo se da je Julen Lopetegui glavni kandidat za njegovog naslejdnika, no od toga je klub odustao zbog protivljenja navijača.

Rossoneri su već osigurali plasman u Ligu prvaka za narednu sezonu te imaju pet bodova više u odnosu na trećeplasirani Juventus.

Pioli je osvojio Scudetto 2022. godine te je prošle sezone stigao do polufinala Lige prvaka, no sada će drugu vezanu sezonu završiti bez trofeja.