Bliži se baraž
75

U Čeliku ogorčeni odlukom policije Konjica, u utakmici sezone bez podrške navijača

D. P.
Zenički klub će učiniti sve da se navijačima dozvoli dolazak (Foto: NK Čelik)
Zenički klub će učiniti sve da se navijačima dozvoli dolazak (Foto: NK Čelik)
Pred nogometašima zeničkog Čelika preostale su dvije utakmice baraža u borbi za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, no u prvom meču u Konjicu neće imati podršku svojih navijača.

PU Konjic je obavijestio čelnike zeničkog kluba da nisu u mogućnosti organizovati dolazak navijača NK Čelik na prvu utakmicu baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH koju će ovaj klub igrati protiv Klisa iz Buturović Polja.

U NK Čelik nezadovoljni su ovom odlukom te su odmah reagovali na društvenim mrežama, ali i najavili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se osigura dolazak pristalica iz Zenice.

"Rukovodstvo NK Čelik će učiniti sve što je u okviru naših mogućnosti da utiče na ovu besmislenu odluku PU Konjic. U prethodnoj sezoni svjedočili smo da su u mnogo manjim sredinama, na stadionima koji su znatno manji od Gradskog stadiona u Konjicu, policijske uprave i klubovi domaćini bez ikakvih problema organizovali dolazak gostujućih navijača. Iskreno se nadamo da će odgovorni imati razumijevanja, te da na kraju neće baciti mrlju na jedan nogometni spektakl kakav se zaista sprema u gradu na Neretvi", saopćeno je iz NK Čelik.

Prije nego što počne "operacija baraž", Čelik mora odigrati i posljednju utakmicu u prvenstvu Druge lige FBiH - Centar, koju su već Zeničani osvojili, a u pitanju je duel protiv Unisa iz Vogošće na kojoj će Zeničanima biti uručen pehar i medalje za osvojeno prvo mjesto u trećem rangu bh. nogometa.

Doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH kreće 7. juna, a Čelik gostuje Klisu. Revanš utakmica u Zenici na rasporedu je 11. juna.

Osim Čelika i Klisa, koji će dati novog člana Prve lige FBiH, igrat će se i drugi par doigravanja kojeg čine Iskra Bugojno i Gornji Rahić.