Pružili dobar otpor
240

Trener Slobode: Sarajevo nije bez razloga lider i aktuelni prvak BiH

K. H.
Gradimir Crnogorac (Foto: A. K./Klix.ba)
Gradimir Crnogorac (Foto: A. K./Klix.ba)
Trener Slobode Gradimir Crnogorac čestitao je svojim igračima na sjajnoj utakmici protiv Sarajeva u susretu 8. kola Premijer lige BiH koji je njegov tim na kraju izgubio rezultatom 3:2.
Sloboda je uspjela postići dva pogotka Sarajevu, no to im na kraju nije bilo dovoljno da dođu makar do jednog boda. Crnogorac je rekao da je Sarajevo sjajna ekipa i da nisu bez razloga prvaci države.

"Prije svega čestitam Sarajevu ne pobjedi. Vidjelo se da su sjajna ekipa koja nije bez razloga prvak države. Mislim da smo pružili dobar otpor, nemam šta zamjeriti svojim igračima, a kao što sam i prije najavljivao, naravno da će biti oscijalacija u igri i mogu poručiti igračima da dignu glavu jer su pružili častan otpor Sarajevu. Idemo dalje", poručio je Crnogorac i nastavio:

"Moji momci su još uvijek veoma mladi i motivisani da ostave što bolji dojam, ali isto tako mogu reći da nije lagano dati prvaku države dva pogotka i nisu bez razloga na prvom mjestu, kao što je to i sada slučaj", dodao je trener Slobode.

Sloboda u narednom kolu igra gradski derbi protiv Tuzla Cityja.