Ekipa maksimalno spremna
6

Trener Slobode pred duel protiv Mladosti: Spremni smo, nadam se slavlju prve pobjede

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode sutra na stadionu Tušanj dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj-Kaknja u okviru Premijer lige BiH. Riječ je o utakmici koja se odgirava u okviru trećeg kola domaćeg prvenstva.

Šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac na današnjoj konferenciji za medije je kazao da im dolazi mlada ekipa koja ima želju za dokazivanjem.

"U prošlom kolu su mnogo namučili prvaka države i mi ih smatramo veoma ozbiljno. Naša ekipa ulazi spremna. Svi igrači su u dobroj formi, izuzev Dejana Uzelca koji je doživio nezgodnu povredu nosa. Nadam se da ćemo slaviti prvu pobjedu", naveo je Crnogorac.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Nogometaš Emir Jusić također sutra očekuje tri boda.

"Mladost je pokazala svoje kvalitet u prvom kolu. Rezultat iz Banje Luke nije realan jer su momci prije toga bili u izolaciji. S druge strane mislim da smo mi kvalitetnija i spremnija ekpa, dat ćemo svoj maksimum, da pobjedimo te ostvarimo tri boda. Ako se to desi razmišljat ćemo o Željezničaru", istaknuo je Jusić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Utakmica između Slobode i Mladosti na rasporedu je sutra od 17:30 sati. Također, danas su predstavnici Slobode produžili sponzorski ugovor sa Tuzlanskom pivarom.

Istaknuto je i da je Sloboda obavila transfer, a riječ je o mladom nogometašu koji je ponikao u klubu s Tušnja Asimu Muratoviću koji je otputovao u Split gdje će danas potpisati ugovor sa tamošnjim Hajdukom.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Iz uprave tuzlanskog kluba danas nisu mogli govoriti o vrijednosti transfera, istaknuvši da su zadovoljni te će detalji biti poznati u narednom periodu, što je zahtjev splitskog kluba.