Odlazi s klupe
50

Trener koji je u kratkom roku srušio Sarajevo i Želju zbog zdravstvenih problema dao otkaz

N. M.
Milisavljević (Foto: FK Zvijezda 09/Facebook)
Milisavljević (Foto: FK Zvijezda 09/Facebook)
Zabrinjavajuće vijesti danas je objavio Fudbalski klub Zvijezda 09, član elitnog ranga bosanskohercegovačkog nogometa, koji je potvrdio da je Darko Milisavljević napustio klupu prvog tima.
Kao uzrok odlaska Milisavljevića s pozicije šefa stručnog štaba navedeni su teški zdravstveni problemi.

Saopćenje Milisavljevića koje je objavljeno na zvaničnoj stranici FK Zvijezda 09 prenosimo u cjelosti:

"Većina sportske javnosti u Srbiji i BiH nije bila upućena u moje zdravstveno stanje, a zbog porodice i sebe držali smo što dalje od javnosti.

Novi zdravstveni problemi desili su se u srijedu 20. marta u toku reprezentativne pauze. Po preporuci ljekara UKC Kragujevac, u narednom periodu neću moći da se bavim poslom kojim najviše volim.

Ovim prilikom upućujem zahvalnost doktorima u Bijeljini, doktorima UKC Kragujevac i naravno svim zaposlenima u FK "Zvijezda 09", ljudima koji vode klub, bivšem, a i sadašnjem stručnom štabu, igračima, FK Radnički 1923 i prijateljima iz nogometa na riječima podrške za mene i moju porodicu.

Posebna zahvalnost porodici Jović, Luki i Milanu.

Svojim igračima želim da se bore do kraja, da probaju nemoguće i da znaju da kako u životu tako i u sportu predaja nikada nije opcija.

Hvala svim klubovima u BiH na toplim dobrodošlicama i poštenoj borbi. Iako "stranac" nikada se tako nisam osećao. Puno pozdrava i Bog vam dao zdravlja i sreće", navodi se u saopćenju Darka Milisavljevića.

Milisavljević je bh. javnosti odnedavno postao dobro poznat jer je u veoma kratkom vremenskom periodu sa Zvijezdom 09 ostvario pobjede nad Sarajevom i Željezničarom u Wwin ligi BiH.

Ovaj srbijanski stručnjak je kao glavni trener Zviezdu 09 vodio od novembra prošle godine, kada je na toj poziciji naslijedio Mihajla Jurasovića.

Sada Milisavljević ekipu ostavlja na posljednjem mjestu na tabelu, na kojem ju je i preuzeo, a odavno je jasno da Zvijezdu 09 čeka teška borba za opstanak do kraja sezone.