Finale Kupa BiH
14

Tok utakmice: Zrinjski - Borac 1:0

H. H.
Detalji s utakmice između Zrinjskog i Borca (Foto: HŠK Zrinjski)
Detalji s utakmice između Zrinjskog i Borca (Foto: HŠK Zrinjski)
U finalu Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Pod Bijelim brijegom sastali su se Zrinjski i Borac (1:0), a tekstualni prijenos prve finalne utakmice mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Zrinjski - Borac 1:0 (Ćuže 30')

90' - Igrat će se četiri minute sudijske nadoknade.

85' - Dobar ubačaj Ćorluke, ali zamalo je na petercu zakasnio Ivančić.

80' - Još deset minuta do isteka regularnog dijela utakmice.

72' - Vrijeme teče, slaba utakmica u nastavku. Zrinjski čuva minimalnu prednost. Povrijeđenog Bilbiju zamijenio je Ivančić.

65' - U drugom poluvremenu igra se odvija uglavnom na sredini terena, a Borac je nešto aktivniji.

56' - Borac je u ovom meču oslabljen za neigranje nekoliko najboljih igrača poput Kvržića, Herrere i Blagaića, te u tome mogu tražiti razloge slabe igre.

50' - Na drugoj strani pokušao je Lukić, ali je iskosa šutirao pored gola.

49' - Kakva šansa za Zrinjski! Ćuže je prevario čuvara i izbprio se za udarac u izglednoj situaciji, ali sjajno je odbranio Milošević.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Pejović i Hrelja su zamijenili Nišića i Kulašina u redovima Borca.

Kraj prvog poluvremena

Zrinjski - Borac 1:0

45' - Bilbija je ubacio, a Mulahusejnović zakasnio na drugoj stativi. Kraj prvog dijela nakon kojeg Zrinjski zasluženo vodi.

40' - Prvi pokušaj nogometaša Borca. Mišić je nakon solo prodora šutirao pored gola.

36' - Borac i dalje ništa nije pokazao, potpuno su podbacili u prvom poluvremenu.

Zrinjski - Borac 1:0 (Ćuže 30')

30' - GOOOOOOOOL! Zrinjski je zasluženo poveo. Malekinušić je proigrao Ćužea, a napadač domaćih je nakon velemajstorskog prijema lopte šutirao i pogodio iz blizine.

27' - Iako Zrinjski ima mnogo više loptu u svom posjedu, teško stvara prave šanse. Borac igra čvrsto i organizovano.

22' - Dobar napad Zrinjskog nakon koje je Bradarić šutirao sa distance, ali preko gola.

15' - Malekinušić je pao u kaznenom prostoru Borca, ali sudija Topalović se nije oglasio.

7' - Prva šansa na utakmici! Tičinović je ubacio, a Bilbija glavom šutirao pored gola. Zasmetao mu je Čelić u ključnom trenutku.

6' - Zrinjski napada od početka, ali nema za sada pravih šansi.

1' - Počela je utakmica u Mostaru.

17:55 - Glavni sudija današnje utakmice je Sabrija Topalović iz Zenice. Pomagat će mu Emir Zahiragić i Moamer Čaušević iz Sarajeva, dok je Admir Musić iz Hrasnice četvrti sudija.

17:50 - Borac u svom vlasništvu ima jedan osvojen Kup BiH 2010. godine, a s obzirom da grabi ka tituli prvaka BiH, ide po svoju prvu duplu krunu u historiji.

Trinaest klubova je do sada osvajalo trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a rekorder je Sarajevo sa sedam titula, dok jedan manje ima Željezničar.

17:45 - Zrinjski brani titulu u Kupu BiH i pokušat će doći ukupno do trećeg trofeja u najmasovnijem takmičenju u našoj državi s obzirom da je bio najbolji i 2008. godine.

Ako Zrinjski osvoji Kup, bit će to prvi put nakon sezone 2011/2012 da je neko odbranio trofej u najmasovnijem takmičenju. To je posljednji put pošlo za rukom nogometašima Željezničara.

17:35 - Treneri oba tima Vinko Marinović i Željko Petrović su u najavi susreta konstatovali da se sastaju trenutno dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, te se svaki od njih nada da će baš njihov tim podići pehar Kupa.

17:30 - Poznati su i sastavi timova:

Zrinjski: Karačić, Memija, Šunjić, Barišić, Tičinović, Bradarić, Ilinković, Ćuže, Bilbija, Malekinušić, Mulahusejnović. Na klupi su: Marić, Ćorluka, Jukić, Kiš, Corda, Ivančić, Abdurahimi, Magdić, Ramić, Sabljić, Savić.

Borac: Milošević, Jurilj, Ćelić, Šušić, Jokić, Grahovac, Nišić, Kulašin, Terzić, Vuković, Lukić. Na klupi su: Pavlović, Đekić, Pejović, Fićović, Makarić, Čavić, Vranješ, Blagaić, Hrelja. 17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prvog finalnog susreta Kupa Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Zrinjski i Borac. Susret se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 18 sati.