Završio sezonu
37

Šok za Real nakon velike pobjede: Važan igrač propušta finale Lige prvaka

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Real Madrid saznao je loše vijesti samo dan nakon velike pobjede nad Bayernom u polufinalu Lige prvaka na Santiago Bernabeu stadionu.
Eliminisali su Kraljevi Bavarce pobjedom od 2:1 nakon čudesnog preokreta u finišu meča, a danas je objavljeno da će zbog povrede koju je zadobio na utakmici van stroja gotovo mjesec dana biti Aurelien Tchouameni.

To znači da će jedan od ključnih nogometaša Real Madrida propustiti i veliko finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund 1. juna.

Tchouameni je sinoć utakmicu napustio u 69. minuti, a naknadno je utvrđeno da je doživio prijelom metatarzalne kosti, što je kost stopala.

Ove sezone je Tchouameni već imao problema s povredom pa je propustio nekoliko utakmica. Ukupno je u svim takmičenjima upisao 38 nastupa, postigao je 3 gola i asistenciju.

Francuz je inače veoma zahvalan igrač u timu Carla Ancelottija jer jako uspješno može pokriti i poziciju zadnjeg veznog, ali i štopera, što je u nekoliko navrata ove sezone igrao.

Sada je završio sezonu, a ostaje da vidimo hoće li biti spreman da brani boje Francuske na Evropskom prvenstvu koje počinje 14. juna.