31. kolo
71

Sarajevo večeras protiv Zvijezde ima priliku osigurati plasman u Evropu

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Večerašnjom utakmicom između Sarajeva i Zvijezde 09 počinje 31. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo će večeras u 20 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti ekipu koja je već ispala iz lige, a Bordo tim će imati priliku pobjedom osigurati nastup u Evropi naredne sezone.

Odranije je jasno da će Borac, Zrinjski i Velež igrati evropske utakmice iduće sezone, a s obzirom da su Borac i Zrinjski u finalu Kupa BiH, i četvrtoplasirana ekipa iz Wwin lige BiH će igrati Evropu.

Sarajevo drži tu četvrtu poziciju sa 48 bodova, sedam više od petoplasiranog Posušja i šestoplasirane Sloge Meridian, te je jasno da bi večerašnjom pobjedom Bordo tim i matematički osigurao četvrto mjesto, a do kraja sezone bi mogao završiti i na trećem mjestu jer mu Velež bježi četiri boda.

Sarajevo čak i večerašnjim bodom može osigurati izlazak u Evropu ukoliko Posušje i Sloga remiziraju u nedjelju u međusobnom duelu.

"Idemo prema kraju sezone. Ovo je osjetljivo razdoblje, gdje ne dozvoljavam bilo kakvo opuštanje. Završnica je jako bitna za mene i bitno mi je kako ekipa završava sezonu. Oni su zadnji na tabeli, ali žele se nadigravati i respektabilna su ekipa. Kući smo uvijek igrali na dobrom nivou i nema prostora za kalkulacije i opuštanje. Svi koji su zdravi i spremni boriti se za ovaj klub napravit će sve da tri boda ostanu kući", rekao je Rožman.

Utakmica Sarajevo - Zvijezda 09 igra se večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena 1 Premium, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Raspored 31. kola Wwin lige BiH:

Petak, 10. maj:

20:00 Sarajevo – Zvijezda 09

Subota, 11. maj:

16:00 Široki Brijeg – Velež

Nedjelja, 12. maj:

15:30 Igman – Željezničar

19:30 Posušje – Sloga

Ponedjeljak, 13. maj:

17:00 Tuzla City – Borac

21:00 GOŠK – Zrinjski

Tabela: