Borba za Evropu
99

Sarajevo bez trojice prvotimaca u Modriči, Rožman najavljuje izjednačenu utakmicu

D. P.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Trener Sarajeva Simon Rožman najavio je utakmicu 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojoj će njegov tim gostovati Slogi Meridian u Modriči.

Dok traje rekonstrukcija terena u Doboju, Sloga svoje domaće susrete igra u Modriči, a to znači i da će prisustvo gostujućih navijača biti onemogućeno. O tome je govorio slovenački trener Simon Rožman u najavi utakmice i naglasio kako je to okolnost koja ne ide u prilog njegovoj ekipi.

"Svakako, zahtjevna utakmica, kao i svaka sljedeća, ne samo zbog sadržaja, nego i zbog vanjskih okolnosti jer neće biti naših navijača. Jako bitna je mentalna priprema za utakmicu. Nadam se da su došle riječi do mojih igrača, šta i kako. Želimo ići svojim putem dalje i biti na maksimalnom nivou", rekao je Slovenac.

Rožman je naveo da u ekipi neće biti suspendovanih Mirze Mustafića i Slaviše Radovića, kao i povrijeđenog Muhameda Buljubašića.

"Povrijeđen je i Buljubašić, a imamo još nekoliko sitnica oko povreda. Oni koji su spremni maksimalno odraditi posao, oni će konkurisati za ekipu. Sigurno je ostavilo posljedice to što smo odigrali tri utakmice u kratko vrijeme. Cijela sedmica je bila nekako normalna, svi treniraju na visokom nivou. Vjerujem da su momci to shvatili i očekujem izjednačenu utakmicu u kojoj neće biti puno prilika", dodao je Rožman u najavi utakmice.

Duel Sloge i Sarajeva igra se na stadionu Milan Jelić u subotu s početkom u 16 sati. Glavni sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda. U slučaju pobjede, Sarajevo bi napravilo ključni korak i gotovo pa osiguralo izlazak u evropska takmičenja za narednu sezonu.