Ističu im ugovori
26

Petorica igrača odlaze iz Intera na kraju sezone

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
La Gazzetta dello Sport navodi imena petorice igrača Intera, koji će napustiti klub na kraju sezone u kojoj je osvojen Scudetto.

Inter je prije nekoliko dana proslavio 20. titulu prvaka Italije te već gleda ka narednoj sezoni. Gazzetta piše da će klub napustiti Alexis Sanchez, Juan Cuadrado, Stefano Sensi, Davy Klassen i Emil Audero nakon što im ugovori isteknu u junu.

Sanchez je praktično potvrdio svoj odlazak tokom proslave Scudetta, kada je kolegama i klubu poželio sreću u budućnosti.

Cuadrado je bio povrijeđen tokom većeg dijela sezone, tako da će i on napustiti Giuseppe Meazzu. Sensi je bio blizu prelaska u Leicester City.

Inter ne namjerava iskoristiti klauzulu za produženje saradnje s Klassenom za narednu sezonu, a Nizozemac je tokom aktuelne upisao samo 308 minuta igre u svim takmičenjima.

Jedino se Audero nada ostanku u Interu iako klub nije aktivirao opciju za njegov transfer iz Sampdorije. Nerazzurri namjeravaju dovesti brazilskog golmana Benta, tako da će u slučaju neuspjeha možda novu šansu dobiti Audero.