Skandal nakon derbija
16

Navijači PSV-a napali igrače Ajaxa ispred klupskog autobusa, Tadić pogođen u glavu

H. H.
Tadić se našao na meti navijača PSG-a nakon incidenta poslije gola iz penala (Foto:Screenshot)
Tadić se našao na meti navijača PSG-a nakon incidenta poslije gola iz penala (Foto:Screenshot)
Burno je bilo u velikom derbiju između PSV-a i Ajaxa koji je okončan 1:1, a grupa radikalnih navijača domaće ekipe po završetku meča napala je ispred stadiona nogometaše tima iz Amsterdama.

U centru pažnje bio je srbijanski reprezentativac Dušan Tadić koji je bio strijelac pogotka iz penala za 1:1 u 92. minuti, a varnice koje su počele na terenu, prenijele su se i van stadiona.

Igrači PSV-a nakon dosuđenog jedanaesterca pokušali su na sve načine dekoncentirsati izvođača penala, a prava gužva je nastala nakon što je Tadić pogodio i izjednačio, nakon čega se zamalo potukao sa Denzelom Dumfriesom.

"Uzeo sam loptu da izvedem penal, a on mi prilazi i kaže da sam pi***ca, da ću promašiti, da nisam vođa. Onda sam dao gol i šta je drugo trebalo da uradim? Ne mogu da mu zahvalim što me nazvao pi***com, nisam takav, nego sam mu rekao isto to. To je sve. Neko hoće da pokvari moj penal, pa su dolazili do mene, vrijeđali me, a kada sam dao gol, samo sam tražio Dumfreisa da ga pogledam u oči i da ga tako ušutim", rekao je Tadić nakon meča, ali bilo je već kasno.

Revoltirane pristalice PSV-a sačekale su ekspediciju Ajaxa ispred stadiona i na putu do autobusa gađali su ih kovanicama i sitnim predmetima. Jedan predmet je tom prilikom pogodio u glavu Tadića, koji se uhvatio za glavu, ali je na kraju stigao do klupskog busa.

Iako se meč igrao bez publike, ovaj skandalozni ispad navijača PSV-a obilježio je derbi i sigurno je da ih čeka velika kazna.

Inače, Ajax je ostao lider sa šest bodova prednosti u odnosu na PSV, a popularni Kopljanici imaju i meč manje te je jasno da je ova utakmica bila možda i od presudnog značaja u šampionskoj trci.