Izbačen iz tima
275

Koeman bijesan na "wunderkinda" kojeg Barcelona mora prodati: Njegova situacija je užasna

H. H.
Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije (Foto: EPA-EFE)
Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Ronald Koeman na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Athletic Bilbaa govorio je o situaciji s mladim veznjakom Ilaixom Moribom (18), koji odbija produžiti ugovor.

Moriba je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, ali je prebačen u B tim nakon što je zatražio povećanje plate kako bi produžio ugovor.

Barcelona je već najavila da neće igrati za prvi tim ako ne pristane produžiti ugovor pod uslovima koje mu nude, ali čini se da se to sigurno neće desiti, zbog čega je Koeman bijesan i razočaran.

"Razgovarao sam s njim prije dvije ili tri sedmice, više kao osoba nego kao trener Barce. Njegova situacija je užasna. On je budućnost kluba, ali ne igra, niti je s nama. Znam da mu Barcelona želi ponuditi najbolje uslove, a moj savjet je da novac nije najvažnija stvar. Istina je da sam razočaran u njega i njegove agente. Više vjerujem u nogomet nego u novac, a sa 18 godina novac ne može biti toliko važan", kazao je nizozemski stručnjak.

Inače, Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije.

Prošao je sve omladinske kategorije Barcelone, a prošle sezone je debitovao za prvi tim i sjajnim partijama je potvrdio epitet "wunderkinda" kojeg porede sa Paulom Pogbom.

Ipak, čini se da će ga Barcelona morati prodati zbog novonastale situacije, a mediji u Španiji pišu da je za njegove usluge zainteresovan Leipzig koji bi uskoro trebao poslati i službenu ponudu.