Nakon derbija
12

Kartal morao objasniti odluku o Džeki: Napravio sam pravi potez, to je utjecalo na pobjedu

N. M.
Foto: Twitter/Montaža
Foto: Twitter/Montaža
Trener Fenerbahčea Ismail Kartal odmah je nakon velikog derbija s Bešiktašom i pobjede od 2:1 dobio pitanje o Edinu Džeki.
Kartal je Džeku ostavio na klupi na startu večerašnje utakmice i umjesto njega u vrh napada postavio Belgijanca Michyja Batshuayia, kojeg je Dijamant na terenu zamijenio tek u 74. minuti.

Batshuayi je bio jedan od junaka pobjede Fenera jer je postigao prvi gol na meču, a Kartal je rekao da ga je stavljanjem u startnu postavu nagradio za dobar rad na treninzima tokom sedmice.

"Mi smo tim. Idemo utakmicu po utakmicu i svi se međusobno poštuju u ekipi. Mislili smo da bi bilo bolje da igra Batshuayi umjesto Džeke, pošto je Michy pokazao je dobru izvedbu na treninzima tokom sedmice. Danas sam izabrao Batshuayija umjesto Džeke i napravio sam pravi potez. Mislim da je ta odluka utjecala na pobjedu. Moji igrači su sve što sam htio odradili korektno", jednostavno je objasnio Kartal.

[TWITTER]1784289711453794463[/TWITTER]

Podsjećamo, Fener je protiv Bešiktaša slavio golovima Batshuayia i Kahvecija, dok je strijelac za goste bio Tosun.

Kartal je još nakon utakmice dodao i da vjeruje u osvajanje titule s Fenerom, iako ovaj tim četiri kola prije kraja zaostaje četiri boda za liderom Galatasarayom.