Ništa novo za Mostar
47

Huliganski okršaj navijača Veleža i Zrinjskog, policija zatekla maloljetnike s palicama

S. G.
U Mostaru je sinoć u večernjim satima došlo do novog okršaja između navijačkih grupa navijača Veleža i Zrinjskog, koji nažalost nisu rijetkost u gradu na Neretvi.

Do okršaja navijačkih grupa je došlo u Lenjinovom šetalištu u Mostaru gdje je policija zatekla osobe sa kapuljačama na glavama koje su se gađale kamenicama.

Pripadnici policije na toj lokaciju zatiču dvije osobe I.B.(2005) i S.I.(2005) koji pripadaju navijačkim skupinama. Nešto kasnije u PU Mostar je pristupio A.P.(1978) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O.P.(2012) sinoć napadnut.

"Operativnim radom na terenu, pripadnici policije su došli do saznanja da je gore navedeni napad izvršio maloljetni L.Š.(2009) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu a sa njim u društvu su se nalazili još M.K.(2009) , S.I.(2008) i I.Z.(2008). Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. Slijedi operativni rad i preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera", navodi se u izvještaju policije.

Huliganski okršaji navijača Veleža i Zrinjskog nažalost nisu rijetkost kada je Mostar u pitanju, a posebno zabrinjava što su ovaj put u pitanju maloljetne osobe.

Zrinjski inače večeras u Mostaru igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige Evrope protiv islandskog Breidablika.