Svojevrsni protest
2

Horde zla iz protesta ne navijaju tokom derbija s Veležom, povukli su i sve transparente

D. P.
Horde zla bojkotuju na startu utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Horde zla bojkotuju na startu utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo na sjevernoj tribini Koševa iz bojkota nisu željeli navijati od početka derbija 29. kola protiv Veleža, a razlog je najvjerovatnije svojevrsni protest zbog strogih kontrola i gužvi na ulazima.

Odluka MUP-a Kantona Sarajevo da postroži kontrole na ulazima na stadion Asim Ferhatović Hase, jednako kao što smo vidjeli nedavno na sarajevskom derbiju odigranom na Grbavici, donijela je velike gužve na ulazima.

Navijačima se ne sviđaju dugotrajne procedure na ulazima, a to bi mogao biti razlog što su Horde zla odlučile protestovati na početku derbija s Veležom. Iako je utakmica uveliko počela, velike su gužve prema onome što su nam čitatelji uspjeli poslati s ulaza na sjevernu tribinu.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Osim što ne navijaju i ne pjevaju pjesme u čast svog kluba, navijači na sjevernoj tribini Koševa povukli su i transparente, koje su već ranije postavili na tribine pa je očigledno riječ o svojevrsnom protestu.

Inače, Sarajevo je povelo već u prvoj minuti, a Renan Oliveira je iz peterca pogodio mrežu gostiju nakon slabe reakcije odbrane.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Nakon što je prošlo dvadesetak minuta utakmice, gužve na ulazima su se smanjile, a Horde zla su tradicionalno zapjevale pjesme posvećene svom stradalom navijaču Vedranu Puljiću. Nakon što je završeno odavanje počasti Vedranu Puljiću, ponovo su prestali navijati.