Nakon odlaska iz Izraela
0

Haris Medunjanin održava formu trenirajući sa AZ Alkmaarom

Piše: Edin Isanović
(Foto: www.az.nl)
Nakon što je, zbog suspenzije, napustio izraelski Maccabi iz Tel Aviva bh. reprezentativac Haris Medunjanin formu održava trenirajući sa svojim bivšim timom AZ Alkmaarom.

Čelnici aktuelnog lidera holandskog prvenstva dopustili su Medunjaninu da radi se ekipom. Inače, 27-godišnji veznjak napustio je AZ 2008. godine kada je potpisao ugovor sa španskim Valladolidom.

Kako piše na zvaničnoj klupskoj internet- stranici Medunjanin je za Alkmaar odigrao 31 službenu utakmicu i postigao četiri pogotka. Direktor holandskog kluba, Earnest Stewart, naglašava da su bivšim igračima uvijek otvorena vrata.

"Haris je u prošlosti mnogo značio Alkmaaru i nećemo mu okrenuti leđa", rekao je Stewart za zvaničnu klupsku internet-stranicu.

Također, podvukao je kako ,ipak, Medunjanin ima još uvijek aktuelni ugovor sa drugom ekipom. Ostaje da vidimo hoće li bh. reprezentativac nakon definitivnog raskida saradnje sa Maccabijem ostati u Holandiji ili će preseliti u neki drugi tim. No, ono što zabrinjava jeste da je Medunjanin izuzetno važna karika u našem državnom timu, a ne igra zvanične utakmice.