Pojasnio problem
0

Direktor Borca o slučaju "Lučić": Iznos duga od 36.700 KM uopšte nije tačan

N. K.
Dejan Lukendić (Foto: Mondo)
Dejan Lukendić (Foto: Mondo)
Direktor Borca Dejan Lukendić tvrdi kako iznos od 36.700 KM koji banjalučki klub prema odluci Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH treba isplatiti svom nekadašnjem golmanu Mladenu Lučiću nije uopšte tačan.
Lukendić je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio da je utvrđivanje tačnog iznosa koji Borac duguje igraču bio razlog što su iz Saveza odlučili prolongirati rok za uplatu sa 5. na 21. decembar.

"Imamo sve izvode i sve možemo dokazati zbog čega nam je Disciplinska komisija i izašla ususret. Iznos od 36.700 KM nije uopšte tačan. Obavili smo s njim više razgovora i bili smo vrlo korektni, za razliku od njega. Borac će svoje obaveze izmiriti kao što je to radio i do sada. Lučiću su isplaćene sve plate iz ugovora, a dio koji smo mu dužni je dodatna stavka koju mu je klub obećao vezano za izgradnju kuće. Pojasnili smo mu da će i to biti isplaćeno, ali da je kašnjenje došlo isključivo zbog krize usljed pandemije koronavirusa. Dakle, mi ne poričemo da ima dugovanje, već nam je sporan iznos budući da je apsolutno netačan", rekao nam je Lukendić.

Direktor Borca je pojasnio kako je Lučić navodno iskoristio priliku da tuži klub.

"Isplaćen mu je kompletan ugovor i Mladen je u potpunosti naplatio ono što je zaradio. Sporazumno smo se razišli, a na papir smo stavili iznos iz ostatka ugovora koji smo mu obećali isplatiti kada budu neka bolja vremena jer Borac nikome nije ostao dužan. Lučić je to iskoristio i nakon dva-tri mjeseca tužio klub, a Borac je njemu izašao ususret i stavio na papir ono što ni ne treba da dobije. Nekorektno je postupio, posebno sa svojom objavom na društvenim mrežama", dodao je Lukendić te istakao da je i Sindikat profesionalnih nogometaša bio nekorektan sa svojim saopštenjem budući da nije nazvao niti provjerio činjenične podatke s klubom.

Podsjetimo, povodom odluke Nogometnog saveza BiH o produžetku roka FK Borac za isplatu dugovanja Lučiću oglasili su se i Sindikat profesionalnih nogometaša te sam igrač.

Sindikat se u dobroj mjeri pitao kako je moguće da se Borcu za razliku od nekih drugih klubova izašlo ususret, dok je Lučić istakao da je ovakav odnos prema igračima sramotan i nezapamćen.

Zbog ovih dešavanja derbi 18. kola Premijer lige BiH između Borca i Sarajeva bio je pod upitnikom, ali će se odlukom NS BiH o prolongiranju roka za isplatu duel igrati, kako je i planirano, u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Inače, ukoliko Borac do 21. decembra ne isplati dugovanje prema Lučiću, nastupit će suspenzija koja važi za utakmice Premijer lige i Kupa BiH, odnosno Borac neće biti u mogućnosti da igra svoje mečeve.