Liga prvaka
29

Chelsea spektakularnim golom Girouda savladao neuvjerljivi Atletico

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelsea pobijedili su na Nationala Areni u Bukureštu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Atletica rezultatom 1:0 te su tako stvorili solidnu prednost uoči revanša u Londonu.

Prvu šansu na utakmici imao je Atletico u 14. minuti. Suarez je oteo loptu igračima Chelseaja i potom je ubacio na peterac. Međutim, Correa nije iskoristio spavanje Mendyja jer je zakasnio na drugoj stativi.

Chelsea je dominirao u prvom poluvremenu, imao je više od 60 posto posjeda, ali na pravu šansu su čekali do 38. minute kada je Oblak bio siguran nakon šuta Wernera. Nažalost po gledatelje, to je bilo sve u prvih 45 minuta ove utakmice.

Ključni detalj utakmice dogodio se u 68. minuti. Bio je to fantastičan gol Girouda makazicama. Inače, sudije su prvo pokazale ofsajd, ali je Bricha zvala VAR soba i potvrdila da je pogodak regularan. Ispostavilo se da je Hermoso ipak posljednji igrao igrao loptom prije Girouda pa je moglo početi slavlje Plavaca.

Chelsea je potom prestajao napadati, Atletico apsolutno ništa nije uradio čitavim tokom utakmice pa se i rezultat više nije mijenjao.

Revanš između Chelseaja i Atletica igra se 17. marta na Stamford Bridgeu u Londonu.

Rezultat i strijelac:

Atletico - Chelsea 1:0 (Giroud 68')