Stigla naplata
13

Borcu ukinuta suspenzija nakon što su popustili i uplatili dug Lučiću

N. K.
Mladen Lučić (Foto: H. M./Klix.ba)
Mladen Lučić (Foto: H. M./Klix.ba)
FK Borac napokon je popustio i uplatio novac koji je dugovao svom nekadašnjem golmanu Mladenu Lučiću, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Sindikata profesionalnih nogometaša.
Lučić će sada morati pismeno javiti Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da su izvršene sve obaveze prema njemu nakon čega će biti ukinuta suspenzija banjalučkom klubu.

Tim iz Banje Luke prethodno je imao rok do 21. decembra da isplati dugovanja prema bivšem golmanu, a kako to nisu uradili, automatski su bili suspendovani i ta će odluka biti van snage sada nakon što su izmirili dugovanja.

Borac je, prema Lučićevim riječima, bio dužan nešto više od 36.000 KM, dok je direktor banjalučkog kluba Dejan Lukendić tvrdio da taj iznos dugovanja nije tačan.

"Naša naredna utakmica se igra tek u 2021. godini, pa ne vidim razlog da se diže bilo kakva panika. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će Borac sigurno isplatiti sva dugovanja i samim tim nastaviti takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH", rekao je Lukendić prošle sedmice, a ovom uplatom je potvrdio svoje riječi.

Međutim, ostaje činjenica da je Borac "kupio" vrijeme onog trenutka kada je Nogometni savez BiH pomjerio krajnji rok isplate sa 5. decembra za 21. decembar, čime su im omogućili da igraju meč protiv Sarajeva u pretposljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH.