Slavlje u Banjoj Luci
63

Borac ostvario novi trijumf, rekord Željezničara je ozbiljno ugrožen

N. M.
Borac nezaustavljivo gazi ka tituli (Foto: FK Borac Banja Luka)
Borac nezaustavljivo gazi ka tituli (Foto: FK Borac Banja Luka)
Banjalučki Borac ostvario je večeras u 23. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine novi trijumf, pošto je na domaćem terenu gradskog stadiona savladao Zvijezdu 09 rezultatom 3:1.
Interesantno je da je tako tim Vinka Marinovića i 22. meč zaredom u domaćem prvenstvu bez poraza, pa je rekord Željezničara iz sezone 2011/12. ozbiljno ugrožen. Tada su Plavi nanizali 26 utakmica bez poraza.

Što se tiče same utakmice u Banjoj Luci, Zvijezda 09 je pružala jak otpor u prvom poluvremenu, ali u njegovom finišu je penal skrivio Enedin Mulalić, koji faulira Davida Vuković.

Odgovornost je preuzeo kapiten Zoran Kvržić i pogodio za 1:0 u 38. minuti.

Drugi gol je Borac postigao na otvaranju drugog dijela i tako sebi omogućio miran nastavak meča. Strijelac je u 51. minuti bio mladi Vuković, koji se ispostavlja nevjerovatno dobrim pojačanjem Borca ovog proljeća.

Vuković ima 20 godina, ponikao je u Borcu, a Banjalučani su ga ove zime vratili s posudbe na kojoj je bio u ekipi Laktaša.

Od drugog gola Borca je ritam utakmice potpuno opao i činilo se da domaći lagano plove ka trijumfu, ali "uspavanku" je prekinuo Godswil Vadze, napadač Zvijezde koji u 78. minuti pogađa za 2:1.

Vratila se tako neizvjesnost u utakmicu, ali Borac je ipak uspio uzvratiti, a tačku na meč je stavio Vasilije Terzić golom za konačnih 3:1 u 89. minuti.

Sada Borac ima 58 bodova, 12 više od drugoplasiranog Zrinjskog, dok je Zvijezda 09 ostala fenjeraš sa 17 bodova i nastavlja grčevitu borbu za opstanak.

Rezultat i strijelci:

Borac - Zvijezda 09 3:1 (Kvržić 38'p, Vuković 51', Terzić 89' / Vadze 79')

Tabela: