Upisao i asistenciju
12

Barcin "wunderkind" Moriba naklonio se Koemanu nakon što mu je pružio priliku protiv Seville

H. H.
Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije (Foto:Screenshot)
Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije (Foto:Screenshot)
Barcelona je u 25. kolu španske La Lige upisala važnu pobjedu na gostovanju protiv Seville rezultatom 2:0, a jedan od igrača koji su obilježili meč bio je i mladi Ilaix Moriba koji je u igru ušao dvadesetak minuta prije kraja meča.

To mu je bilo dovoljno da u finišu asistira Lionelu Messiju za drugi gol kojim je ovjerio trijumf Barce, a koliko mu je značio nastup u ovome meču potvrdio je i zanimljiv detalj koji su kamere zabilježile na kraju utakmice.

Naime, mladić se prije pozdrava s trenerom Ronaldom Koemanom naklonio nizozemskom stručnjaku, iskazavši mu na taj način zahvalnost što mu je pružio priliku za igru.

"Bio je vrlo dobar. Jak i vrlo smiren na lopti nakon što je ušao. Doprinio je u malo vremena koje je imao na terenu i pomogao nam je da pobijedimo", pohvalio je Koeman 18-godišnjeg veznjaka nakon utakmice.

Inače, Moriba je porijeklom iz Senegala, ali nastupa za juniorsku selekciju Španije.

Prošao je sve omladinske kategorije Barcelone, a ove sezone je debitovao za prvi tim u La Ligi protiv Alavesa prije 15 dana, kada je također upisao asistenciju čime je potvrdio epitet "wunderkinda".