Nogometna bajka
30

Atalantin predsjednik planira put u Međugorje: Idem se zahvaliti i pomoliti

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Atalanta je definitivno najljepša nogometna priča godine nikla iz pakla koji ih je zadesio zbog koronavirusa, a ovom italijanskom čudu ne može se načuditi ni predsjednik kluba Antonio Percassi.

"Ovo je bila spektakularna godina. Čini se nestvarna. Idem u Međugorje zahvaliti za sve, ali i pomoliti se da tragedija poput one s koronom u Bergamu konačno završi", rekao je Percassi za Gazzettu dello Sport.

Atalanta je stigla do četvrtfinala Lige prvaka i večeras od 21 sat očekuje ih duel s PSG-om, čija prva zvijezda Neymar godišnje zaradi koliko i cijela italijanska ekipa.

Ove sezone su u Seriji A postigli čak 98 pogodaka te su postali miljenik ljubitelja nogometa širom Evrope.

Igraju napadački nogomet, glavna snaga im je ekipa igra, a poklonike su stekli i zbog velike tragedije budući da je Bergamo bio epicentar užasa korone.

Na hiljade ljudi preminulo je u ovom dijelu Lombardije, odakle su stigle i zastrašujuće slike iz tamošnjih bolnica pretrpanih ljudima koji umiru od korone.

Sve se to učinio kao dobar motiv nogometašima da odigraju sjajnu sezonu, a za nastavak najljepše nogometne priče godine potrebna im je pobjeda protiv PSG-a.