Briljirala na skokovima
6

Molly Carlson pobjednica takmičenja Red Bull Cliff Divinga za žene u Mostaru

V. K.
Molly Carlson (Screenshot: Red Bull TV)
Molly Carlson (Screenshot: Red Bull TV)
Kanađanka Molly Carlson pobjednica je skokova sa Starog mosta u Mostaru u finalnom takmičenju Red Bull Cliff Divinga za žene koje se već osmu sezonu održava u Mostaru.

Carlson je među konkurencijom od 12 skakačica, spektakularnim skokovima u Neretvu sa platforme na Starom mostu visoke 21 metar, ove godine apsolutno briljirala.

Drugo mjesto je osvojila prošlogodišnja pobjedica Australka Rhiannan Iffland, dok se za treće mjesto izborila Amerikanka Eleanor Smart.

Takmičenje u najvećem gradu na Neretvi je počelo u četvrtak prvom serijom skokova sa kamenog luka na Starom mostu i nastavljeno jučer drugom serijom sa platformi koje su postavljene za muškarce na 27 metara i za žene na 21 metar.

Konačni rezultati u ženskoj kategoriji skokova u Mostaru
Konačni rezultati u ženskoj kategoriji skokova u Mostaru

Današnje finalno takmičenje za žene je održano u dvije serije skokova i bilo je neizvjesno od samog početka pa do kraja.

Svaki skok je publiku ostavljao bez daha ledeći krv u žilama, a tabela sa pozicijama najboljih neprestano se mijenjala sve dok nije iznjedrila pobjednicu takmičenja u Mostaru.

Posjetioci su bili oduševljeni nastupima skakačica
Posjetioci su bili oduševljeni nastupima skakačica

Red Bull Cliff Diving nastavljae se takmičenjem muškaraca gdje je također vlada potpuna neizvjesnost.

Spektakl u Mostaru uživo sa platoa ispod Starog mosta prati više hiljada ljudi koji uživaju u vratolomnim skokovima najboljih svjetskih skakača.