Sele na Floridu?
79

Nurkić bi u paketu s Lillardom mogao biti uključen u veliku NBA razmjenu

D. P.
Nurkić i Lillard mogli bi zajedno u Miami (Foto: Twitter)
Nurkić i Lillard mogli bi zajedno u Miami (Foto: Twitter)
Američki mediji fokusirani na NBA ligu otkrivaju detalje moguće velike razmjene igrača koja bi uključivala Portlandove Damiana Lillarda i Jusufa Nurkića.

Njihova naredna destinacija trebao bi biti Miami Heat. To se posebno odnosi na Damiana Lillarda, koji je velika želja Miamija, ali i koji je zatražio razmjenu od svog Portlanda.

Prema pisanju NBA insajdera Chrisa Haynesa iz Bleacher Reporta, Miami je Lillardovo naredno odredište u koje želi otići, a navodno sve zbog prijateljstva s Bamom Adebayom.

Haynes prenosi da je Miami spreman ponuditi Blazersima paket koji uključuje Tylera Herroea s mogućim Duncanom Robinsonom ili nekim drugim odabranim igračima.

S druge strane, Blazersi će pokušati da uključe u posao Jusufa Nurkića, a kako su Nurkić i Lillard veliki prijatelji, tako i naš reprezentativac navodno ne bi imao ništa protiv ovog tradea.

Jedan od razloga za uključivanje Nurkića u "deal" je i to što ima veliku platu koje se u Portlandu žele osloboditi. Reprezentativac BiH ima još tri godine ugovora i preostalo je da mu Blazersi za taj period isplate 52,5 miliona dolara.

Sjajni Lillard posljednjih godina izražavao je frustraciju jer Portland Trail Blazersi nisu uspjeli okupiti ekipu koja je spremna osvojiti titulu prvaka NBA lige. Stoga, zatražio je odlazak iz kluba.