NBA liga
6

Antetokounmpova blokada nad Zupcem obilježila derbi između Bucksa i Clippersa

N. K.
Antetokounmpo blokirao očekivano zakucavanje Zupca (Foto: Clutchpoints)
Antetokounmpo blokirao očekivano zakucavanje Zupca (Foto: Clutchpoints)
Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili na svom terenu ekipu Los Angeles Clippersa rezultatom 105:100 pa su tako potvrdili odličnu formu jer im je ovo bio peti uzastopni trijumf.

Bucksi su tokom cijelog prvog poluvremena ovog derbija NBA lige kontrolisali utakmicu pa su na odmor otišli s +5 poena prednosti.

Clippersi su potom odigrali sjajno treću dionicu. Došli su do preokreta i uoči posljednje četvrtine imali su četiri poena prednosti. Ipak, Bucksi pokazaju kvalitet u samoj završnici, ponovo preokreću rezultat i dolaze do ipak zaslužene pobjede.

Najbolji na utakmici bio je Antetokounmpo s double-double učinkom od 36 poena i 14 skokova, dok je Middleton ubacio 18 poena. S druge strane, Leonard je za Clipperse zabio 25 poena, dok je Ibaka imao 15 poena i 11 skokova.

Osim što je bio odličan u napadačkom dijelu igre Antetokounmpo je bio odličan i u odbrambenoj fazi. Potvrdit će to četiri blokade, a među njima i ona kojom je zaustavio pokušaj zakucavanja hrvatskog košarkaša Ivice Zupca.

Bucksi su na nakon sinoćnje utakmice na trećem mjestu Istočne konferencije NBA lige, dok su Clippersi treći na Zapadu.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Los Angeles Lakersa nad Golden State Warriorsima rezultatom 117:91 te trijumf Phoenix Sunsa na gostovanju kod Minnesote Timberwolvesa (99:118).

Tabela: