Formula 1
2

Verstappena u prošloj sezoni Perez nije zabrinjavao, za svoj tim bi izabrao Norrisa i Piastrija

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nizozemski vozač Red Bull Racinga i trostruki šampion, Max Verstappen, za Auto Motor Sport je govorio o protekloj sezoni i vozačima koje bi izabrao za svoj tim.

Verstappen je kazao da ga nije zabrinjavao dobar start njegovog aktuelnog timskog kolege Sergija Pereza na početku prošle sezone. Do utrke u Miamiju su imali po dvije pobjede.

"Trebate gledati širu sliku. U Saudijskoj Arabiji sam startao s 15. mjesta, dok mi safety car u Azerbejdžanu nije išao u prilog. Mislim da nije potpuno fer reći da smo bili jednaki, jer s moje tačke gledišta, to nije bio slučaj. Da, bili smo bliži, ali trebate uzeti u obzir sve okolnosti koje su dovele do toga", izjavio je Verstappen.

Trostruki šampion Formule 1 je potom odgovorio na pitanje koje bi vozače izabrao da je direktor tima. U ovom slučaju je potpuno ignorisao Pereza.

"Mogu li izabrati sebe?", pitao je Max u želji da izbjegne odgovor, no kada je dobio negativan odgovor novinara, dodao je "onda bih uzeo Landa Norrisa".

"Zašto? Još uvijek je mlad vozač s dugom karijerom ispred sebe. Također, može biti veoma brz. Za drugog vozača bih izabrao Oscara Piastrija, oni su trenutno vozaču u McLarenu. Obojica su dobri. Lando je malo stariji od Oscara, koji je u svojoj prvoj godini pokazao da je veoma brzi. Još uvijek treba učiti, poboljšati svoj ritam u utrci, no na osnovu onog što vidim, on je pametan momak, nema sumnje da će pobjeđivati na utrkama", zaključio je Nizozemac.