Velika nagrada Australije
28

Sergio Perez kažnjen nakon kvalifikacija, a krivac je u garaži Red Bulla

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Meksikanski vozač Sergio Perez kažnjen je nakon što su kvalifikacije za Veliku nagradu Australije na Albert Parku završene te neće sutrašnju utrku početi s trećeg mjesta.
Perez je kažnjen zbog prekršaja koji je napravio tokom kvalifikacija, kada je na stazi zasmetao Nicu Hulkenbergu tokom jednog brzog kruga u kojem je bio Nijemac u bolidu Haasa.

Popularni Checo je zbog toga kažnjen pomjeranjem unazad za tri mjesta pa će sutrašnju utrku u Australiji započeti sa 6. pozicije.

Krivci za kaznu Pereza nalaze se u garaži njegovog Red Bull tima, pošto je trkački inžinjer Meksikanca bio dužan javiti mu da treba da se skloni sa putanje Hulkenbergu.

Podsjećamo, Perezov timski kolega Max Verstappen zauzeo je pole poziciji, drugi će startovati Carlos Sainz u bolidu Ferrarija, a ispred Pereza su sada Lando Norris, Charles Leclerc i Oscar Piastri.

Utrka za Veliku nagradu Australije na rasporedu je u nedjelju ujutro od 06:00 sati, a prijenos je na Sport Klubu 1.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.