Poruka je jasna
39

Hamilton: Da sam ja u Perezovom bolidu, Verstappen se ne bi ovako provodio

D. B.
Velika nagrada Belgije je iza nas te slijedi pauza u Formuli 1 do kraja augusta. Sedmostruki prvak i vozač Mercedesa Lewis Hamilton je nakon utrke na stazi Spa-Francorchamps dao zanimljiv komentar.

Aktuelni svjetski šampion i vlasnik dvije F1 titule, Max Verstappen, ni ove godine nema pravu konkurenciju, a svoje najveće bitke vodi sa svojim trkaćim inženjerom tokom vožnje. Upravo on je pobijedio i u Belgiji s ogromnom prednošću nad timskim kolegom Sergijem Perezom uprkos tome što voze "isti bolid", na šta se Hamilton na neki način osvrnuo.

"U ovom trenutku je nemoguće pobijediti Red Bull, izuzetak bi bio kad oni ne bi završili utrku. Oni su 0,8 do 1 sekunde brži po krugu od svih ostalih. Šta je tu je, ništa ne možemo učiniti. Da li želim biti brz kao oni? Naravno. Da li želim imati bolid koji je brz kao njihov? Naravno. Da sam ja u Sergijevom bolidu, Max se ne bi isto provodio kao sada", izjavio je Hamilton.

Sam Perez je priznao da je razlika između njega i njegovog timskog kolege prevelika.

"To se posebno odnosi na drugi stint kada je pobjegao i napravio veliku razliku, a potom sam ja izletio sa staze u 11. zavoju pa se razlika povećala. Od tog trenutka sam želio osigurati da dođem do cilja. Bili smo agresivni s postavkama bolida, nismo imali dovoljno treninga, tako da je bilo najvažnije da bolid stigne do cilja. Maxu se ništa ne može zamjeriti, trku je vozio nevjerovatno i ima sjajnu sezonu, no razlika je danas bila veća zbog razloga koje sam naveo", kazao je Perez.

Naredna utrka Formule 1 vozi se u Nizozemskoj 27. augusta.