Veliki prijatelji
47

Cvitanušić se oprostio od Neire Odobašić: Divno putovanje, hvala ti drago stvorenje

N. K.
Tomislav Cvitanušić i Neira Odobašić (Foto: Facebook)
Tomislav Cvitanušić i Neira Odobašić (Foto: Facebook)
Smrt najuspješnije bh. triatlonke Neire Odobašić potresao je danas Bosnu i Hercegovinu i region, a među brojnim prijateljima koji se od nje opraštaju na društvenim mrežama je i svestrani sportista Tomislav Cvitanušić.
Dvojac je zajedno prolazio brojna takmičenja i pripreme pa je Cvitanušić emotivno primio vijest da je mlada sportistkinja preminula.

"Smrt ostavlja bol na srcu koju niko ne može izliječiti, ljubav ostavlja uspomenu koju niko ne može ukrasti. Bilo je to divno putovanje, hvala ti drago stvorenje”, napisao je Cvitanušić.

Podsjetimo, Neira Odobašić je preminula jutros u 33. godini života, a još nije poznat uzrok smrti mlade triatlonke.

Neira je bila najuspješnija bh. triatlonka i jedna od najboljih u regionu, a posljednji veliki uspjeh ostvarila je u Norveškoj gdje je završila najekstremniji triatlon na svijetu poznat kao Norseman.

Nedavno je nastupala i u Poreču gdje je utrku završila na drugom mjestu u svojoj konkurenciji. Bila je i vrsan programer te je više godina radila u nekoliko IT kompanija u Sarajevu. Nedavno je osnovala i svoju firmu.

Inače, od Neire se na društvenim mrežama opraštaju mnogi prijatelji, triatlonci i poznanici te je jasno koliko je njena smrt gubitak za BiH.