Pripreme u dvorištu
1

Brazilka trenira za OI u Tokiju u potpuno opremljenom kućnom skateboard parku

D. B.
Leticia Bufoni, jedna od favoritkinja za zlatnu medalju u skatebordingu na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, vrijedno se priprema u vlastitom skate parku koji je sagradila u dvorištu.

Mada ima tek 27 godina, Brazilka Leticia Bufoni već duže od jedne decenije kao globalna pionirka krči put ženama u skateboardingu. Rođena u São Paulu, u svom vlasništvu ima titulu svjetske prvakinje i pet zlatnih medalja sa X Games, na kojima je prvi put nastupila sa 14 godina.

Bufoni je uticala na svijest o ovom sportu širom svijeta, tako da ju je Forbes 2018. godine uvrstio na listu Najmoćnijih žena u međunarodnom sportu. Na društvenim mrežama ima 3,4 miliona pratilaca.

Brazilka važi za jednu od favoritkinja za zlato na Olimpijadi u Tokiju, na kojima će skateboarding biti premijerno predstavljen. Kako bi održala vrhunsku formu, u dvorištu svog doma u Los Angelesu je napravila nevjerovatan skate park u kojem vrijedno trenira.

Postavljanjem rampi, skakaonica, rukohvata, stepenica i ostalih rekvizita, otvorila je beskrajan niz stvari koje može raditi. Fizičku formu održava pomoću sprava, tegova i istezanja u vlastitoj teretani.

"Skate park sam obnovila prije nekih godinu dana. Dodala sam neke stvari koje su nedostajale, jer želim skate park u kojem mogu trenirati za takmičenja. Ovaj rukohvat je savršen za uvježbavanje trikova. Ove stepenice su jako male i zabavne. Ova rampa takođe. Sve je kao na takmičenju, samo malo manje. Sve sam sama dizajnirala. Kada ne putujem, u dvorištu vozim skate satima“, otkrila je.

Kada ne vježba, opušta se vozeći svoj novi Ryker motocikl, roštiljajući sa prijateljima i igrajući teqball (kombinacija fudbala i stonog tenisa).

"Nadam se da će se sve vratiti u normalu, da će se sve ovo završiti. Jako želim povratak takmičenja i treninga, tako da mogu ići u Tokio. Odlazak tamo i predstavljanje Brazila biće ostvarenje velikog sna. Želim donijeti medalju, ali prvo ću se fokusirati na to da odem tamo“, rekla je o svojim očekivanjima za 2021. godinu.

U videu pogledajte kako Leticia trenira i provodi slobodno vrijeme, te kako je tekla rekonstrukcija skate parka.