Emotivne objave
116

Bh. sportisti čestitali Dan nezavisnosti: Jedva čekam da te moje oči opet vide

N. K.
Bh. sportisti objavili fotografije i videa povodom Dana nezavisnosti (Foto: Screenshot)
Bh. sportisti objavili fotografije i videa povodom Dana nezavisnosti (Foto: Screenshot)
Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti, a čestitke građanima naše države uputili su i njeni najbolji ambasadori - uspješni bh. sportisti.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko prisjetio se svoje objave od prije dvije godine, a onda i emotivno poručio da je poželio Bosnu i Hercegovinu.

"Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam: 'Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti. Ko nije našim ulicama hodao, s našim ljudima pričao, s njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio. Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo. Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Volim što sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac. Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine!' I danas mislim sve isto, ali uz mali dodatak: 'Poželio sam te Bosno i Hercegovino i jedva čekam da te moje oči opet vide i da ulicama svoga grada prošetam.' Sretan Dan nezavisnosti, svima koji vole našu Bosnu i Hercegovinu", napisao je Džeko.

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦⏩ Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam:‼️ Ko nije bio u Bosni i...

Posted by Edin Džeko on Sunday, February 28, 2021
Čestitkama se pridružio i NBA košarkaš Jusuf Nurkić.

"Mnogi su željeli da te osvoje i pokore, činili sve da te nema, da te izbrišu, da ne postojiš... A što su više udarali i napadali, ti si bila sve jača i jača... Prvog marta 1992. godine glasali smo za 'da' i izabrali samostalnu Bosnu i Hercegovinu. Sretan ti Dan nezavisnosti, domovino!", napisao je Nurkić uz hashtag #BosnoMoja.

March 1. Bosnian Independence Day 🇧🇦❤️Mnogi su željeli da te osvoje i pokore, činili sve da te nema, da te izbrišu,...

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Sunday, February 28, 2021
Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić čestitao je Dan nezavisnosti putem videa.

"Sretan Dan nezavisnosti, jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine! Dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna i ponosna", napisao je Burić.

🇧🇦 Sretan Dan nezavisnosti, jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine!Dok je tvojih sinova, ti ces biti prkosna i ponosna 💪🏻#DanNezavisnosti #1mart #VolimBiH

Posted by Benjamin Burić on Sunday, February 28, 2021
Čestitke povodom praznika uputili su i drugi bh. sportisti, a njima su se pridružili i brojni sportski savezi i klubovi.