Istražite ih
14

Paleta naprednih Dell rješenja za pohranu podataka sada u ponudi ASBIS-a

ASBIS x Dell
ASBIS x Dell
ASBIS, vodeća kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga i distribuciji vrhunske informatičke opreme na tržištu Bosne i Hercegovine, proširila je svoje partnerstvo sa kompanijom Dell Technologies.

Ovim korakom, ASBIS u svoj portfolio uvodi Dell napredna rješenja pohrane podataka, uključujući popularne proizvode kao što su Unity, VxRail, PowerFlex i PowerMax.

Vrhunska ponuda za poslovne korisnike

U dinamičnom svijetu tehnologije, stalna potreba za nadogradnjom uređaja je neizbježna. Ne radi se samo o zamjeni starih komponenti, već i o otkrivanju novih IT mogućnosti. Dell rješenja pohrane podataka su dizajnirana kako bi omogućila efikasno upravljanje podacima, nadogradivost i pouzdanost.

Šta to zapravo znači? Svako od ponuđenih rješenja osmišljeno je da odgovori na specifične potrebe kompanije, bilo da su to male firme koje trebaju fleksibilnost i jednostavnost ili velika preduzeća u potrazi za naprednim performansama.

Dell EMC Unity XT je all-flash platforma za pohranu podataka visokih performansi koja se jednostavno koristi i ispunjava zahtjeve efikasnog upravljanja podacima. Kao objedinjeno rješenje za pohranu upotpunjena je flash i hibridnim nizovima, arhitekturom dvostrukog aktivnog kontrolera i podatkovnom uslugom poslovne klase. Njene prednosti su što pojednostavljuje postavljanje, upravljanje i zaštitu vaših podataka, bez dodatnog troška.

Dell VxRail hiperkonvergentna infrastruktura je sinonim za jednostavno i pouzdano rješenje za čuvanje podataka. Omogućava transformaciju vašeg IT svijeta u jedan ekosistem koji kombinuje servere, naprednu pohranu podataka i virtualizaciju - sve u jednom uređaju.

Dell PowerFlex je SDS sistem dizajniran da prati dinamične potrebe današnjih poslovnih opterećenja. Ističe se po svojoj brzini, nudeći kapacitet za nadogradnju širokog spektra radnih opterećenja, od tradicionalnih baza podataka do modernih aplikacija. Idealan je za organizacije koje žele modularnost i mogućnost skaliranja bez ograničenja, uz visoke performanse i otpornost.

Dell Power Storage
Dell Power Storage

Ali tu nije kraj Dell inovacijama u ovom segmentu. Vrhunsko high-end rješenje PowerMax nudi neviđene nivoe performansi i skaliranja korištenjem sljedeće generacije Storage Class Memory (SCM) i SAN infrastructure velike brzine. Pruža do 60% veću efikasnost i ubrzava procese cyber sigurnosti te omogućava brže ostvarenje poslovnih rezultata bez kompromisa uz 80% uštede energije.

Kako ova rješenja pomažu kompanijama?

Umjesto da se vaši IT timovi bave rutinskom održavanju, uz ova rješenja svoj fokus mogu prebaciti na inovacije i razvoj poslovanja. Dell storage rješenja će automatizovati i pojednostaviti upravlje podacima i resursima.

Uzmimo za primjer kompaniju koja zbog povećane online prodaje tokom praznika ima povećano opterećenje na web aplikaciji. Dell VxRail detektuje povećanje u potražnji i automatski dodjeljuje dodatne računarske resurse i skladišni prostor kako bi se osiguralo da web aplikacija nastave raditi glatko, bez prekida i usporavanja, a to znači i bolje iskustvo za krajnje korisnike.

Ili zamislite scenarij u kojem razvojni tim treba izvesti seriju testova na novom softveru prije puštanja. Pritom koriste automatizovane alate za kreiranje više testnih okruženja na PoweFlex platformi, od kojih je svako s posebno konfigurisanim skupom potrebnim resursa. Kako se ti testovi izvršavaju, tako i sistem dinamički prilagođava resurse, dodjeljujući više memorije ili procesorske snage okruženjima koja izvode one najzahtjevnije.

Nova Dell tehnologija sada i u BiH

Nakon što je 2016. godine Dell Technologies zvanično završio akviziciju kompanije EMC Corporation, postao je tržišni lider čiji bogat portfolio tehnologija rješava kompleksne probleme u brzorastućim oblastima kao što su hibridni cloud, softverski definisani data centri, konvergirana infrastruktura, platforme kao servis, analitika podataka, mobilnost i kibernetička sigurnost.

Proširenjem ugovora sa ovim IT gigantom, ASBIS kao ovlašteni distributer Della na tržištu Bosne i Hercegovine nudi najraznovrsniju paletu proizvoda za storage rješenja, a na korisnicima je samo da izaberu najbolju opciju za svoje poslovne potrebe.

S novim Dell rješenjima pohrane podataka gledajte kako vaša efikasnost raste, troškovi padaju, a mogućnosti se proširuju. Ako se pitate je li vrijeme za osvježenje - odgovor je da. Ova i druga Dell storage rješenja (PowerStore, PowerVault, Isilon, VMAX itd) možete provjeriti na sljedećem linku.

Za sve koji žele postati partner ASBIS-a u BiH mogu da posjete stranicu www.asbis.ba/become-our-customer.