Nazvan Lenovo Legion
5

Ovako izgleda prvi smartphone kompanije Lenovo namijenjen gamerima

D. B.
Nekoliko promotivnih videa koji su "procurili" na internetu otkrivaju izgled prvog smartphonea kompanije Lenovo koji je namijenjan gamerima.

Radi se o smartphoneu nazvanom Lenovo Legion, čiji je promotivni materijal otkrio anonimni izvor. Također, otkrivene su i neke specifikacije.

Klipovi ukazuju na to da će smartphone napajati baterija od 5.000 mAh te da će podržavati punjenje od 90W. Za 30 minuta će se moći napuniti do 100 kapaciteta. Vidljiv je i USB-C port za punjenje, slot za SIM karticu, kao i dodatni USB-C port sa strane. Zvučnici su smješteni u gornju i donju ivicu, dok je mikrofon pozicioniran na gornjoj.

Na stražnjoj strani je simetrični dizajn u ubliku slova Y koji je sličan drugim Legion proizvodima. U centralnom dijelu stražnjeg panela su dvije kamere, što je pomalo neobično. Ipak, to je vjerovatno bolje rješenje jer gameri često drže mobitel horizontalno. Selfie kamera ima pop-up mehanizam i izvlači se s bočne strane.

Uređaj pokreće Qualcommov Snapdragon 865 procesor, a dobio je i ekran rezolucije 2.340x1.080 piksela te frekvencije osvježavanja od 144Hz.

Nazad su kamere od 64 i 16 MP, dok je naprijed pop-up selfie kamera od 20 MP.

Zasad nije poznato kada će Lenovo Legion biti predstavljen ni koliko će koštati, piše The Verge.

Vezani članci