Poznata je i cijena
19

Detaljni renderi otkrili izgled Google Pixel Folda

D. B.
Foto: frontpagetech.com
Google priča se već dugo i naziva se različitim imenima među kojima je i Pixel Fold, a sada su se pojavili detaljni renderi koji otkrivaju kako će izgledati.

Smartphone je navodno još uvijek u razvoju i smatra se "najtajnijim Googleovim projektom ikada". Izvori tvrde da će biti predstavljen u maju 2023. godine uz Pixel Tablet, a to bi se trebalo dogoditi tokom Googleove godišnje konferencije developera I/O koja se uvijek održava u petom mjesecu. Uređaj će biti dostupan u dvije boje, a to su Chalk (bijela) i Obsidian (crna), kako ih Google naziva.

Renderi koje je objavio Frontpagetech prikazuju uređaj u obje boje, a kreirani su na osnovu 3D rendera i "drugih detalja", no specifikacija zasad nema.

Neimenovani izvori tvrde i da će Pixel Fold imati "uobičajene performanse karakteristične za Pixel", kao i sjajnu kameru. Jedan od izvora je rekao da će smartphone biti težak, ali nije odgovorio na pitanje "u poređenju s čim".

Također, otkriveno je i da će smartphone koštati 1.799 dolara, a po toj cijeni se prodavao i Samsungov Galaxy Z Fold 4 u SAD-u kada je počela prodaja u augustu ove godine.

"Traka" koja predstavlja modul kamere nije široka kao u slučaju modela Pixel 7 i 7 Pro te se ne proteže od ivice do ivice, ali je ipak dovoljna da se uređaj identifikuje kao Pixel. Uređaj će imati dvije selfie kamere od 9,5 MP, jedna će biti smještena u rupičastom izrezu na vanjskom ekranu, dok će se druga nalaziti na desnoj strani čudno širokog okvira unutrašnjeg ekrana.

Senzor za otisak prsta će biti integrisan u "power" dugme, a uređaj će posjedovati dva zvučnika, po jedan na gornjoj i donjoj strani.