25-godišnjakinja
41

Ko je Vittoria Ceretti koju ljubi DiCaprio? Uspješna manekenka u braku je s talijanskim DJ-om

N. C.
Vittoria Ceretti
Vittoria Ceretti
Brzinom svjetlosti se proširila vijest o novoj romansi Leonarda DiCaprija s mladom manekenkom Vittoriom Ceretti nakon što se pojavio snimak para koji se strastveno ljubi u noćnom klubu.

Mnoge zanima ko je 25-godišnjakinja koju ljubi legendarni glumac, široj javnosti je poznato da je Vittoria manekenka te da je braku s DJ-om.

Vittoria Ceretti je rođena 7. juna 1998. godine. Uspješni je talijanski model, a predstavila se 2012. kroz takmičenje Elite Model Look Model. Models.com rangira Ceretti kao jednog od "novih supera" ove generacije.

Ceretti je rođena u Bresci, kao kćerka Giuseppea Cerettija, vlasnika kompanije za podove, i Francesce (rođene Lazzari), domaćice. Kada je imala 14 godina, prijavila se na takmičenje Elite Model Look u Italiji, gdje je izabrana za finalistu.

Talijanski supermodel jedna je od zvijezda koje su se probile još 2018. godine kada se etablirala kao traženo lice modnih pista i reklamnih kampanja.

Iza sebe broji niz naslovnica za prestižni časopis Vogue, uključujući i izdanje povodom 125. godišnjicu kada je pozirala za američko izdanje uz Ashley Graham, Adwoa Aboah, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Liu Wen i Imaan Hammam te za njemački koji je posvećen pokojnom kultnom modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu.

Bila je zaštitno lice kozmetičke linije Dolce & Gabbana 2019. godine, a još je 2017. prošetala ukupno 41 reviju uključujući modne kuće Dior, Valentino, Chanel, Moschino, Pradu i Fendi.

U intervjuu za Vogue Paris, Ceretti je spomenula da bi studirala ili glumu ili psihologiju da nije započela karijeru modela.

U junu 2020. godine Ceretti se udala za Mattea Milerija, italijanskog DJ-a, na Ibizi u Španiji. Nije poznato da se razvela od supruga, a zajedničke fotografije još uvijek ima na svom Instagram profilu.