Stiže album prvjenac
19

Bend Komuna oživio "Fatmu" iz 2002. godine zajedno s Amirom Kazićem Leom

Dž. L.
Rock bend Komuna iza kojeg stoji poznati muzičar, tekstopisac i hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo objavio je remake pjesme "Fatma" koju je 2002. godine snimio Amir Kazić Leo.

Riječ je o pjesmi koju je Geronimo napisao za Kazića, a sada se odlučio snimiti je ponovo sa svojim bendom. Pored Lea, Geronimo je na pjesmi ugostio i Murisa Varajića i Jasmina Fajića na gitarama, Krešimira Kaštelana iz Crvene Jabuke na bas gitari te poznatog sarajevskog saksofonistu Ismara Porića.

Videospot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija, a između otalih i u Istri na jezeru Butoniga te u Bihaću na Japodskim otocima i Eko selu Natura Art. Za produkciju spota zadužen je "Stella film", a režiju potpisuje Dragana Kajtazović.

Remakeom "Fatme" i videospotom Komuna najavljuje svoj album prvjenac, nakon uspješnih pjesama "Bože, čuvaj moju braću", "Kad padnu mostovi", "Himna", "Utjeha" i "Faraoni".

Kako su iz Komune najavljivali, i ove godine planiraju nastupati na CMC Slavonija Festu. Nije poznato kad će predstaviti prvi album, ali ranije su govorili kako promociju planiraju u Sarajevu tokom Sarajevo Film Festivala.