28. aprila
0

Predstava i knjiga Mire Gavrana bit će predstavljene u zeničkom BNP-u

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
U organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zenica, u nedjelju, 28. aprila u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će upriličena promocija knjige Mire Gavrana "Portret duše" u 18 sati na Kabaretskoj sceni, a isti dan u 20 sati bit će odigrana predstava "Sladoled" Teatra Gavran Zagreb na Velikoj sceni.

U svom romanu „Portret duše“ Miro Gavran piše o životima sedam žena. U njihovim pričama, iznesenim u različitim književnim i neknjiževnim vrstama (pripovijest, memoari, filmski scenarij, ratna reportaža itd).

Promišljenom i neobičnom strukturom u "Portretu duše" autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo interesantnim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest decenija života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

"Portret duše“ jedanaesti je roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, Mire Gavrana. Književnu večer sa Mirom Gavranom će moderirati Zorana Krstičević Mravak.

Predstava "Sladoled" prema tekstu Mire Gavrana, u režiji Borisa Svrtana i u produkciji Teatra Gavran Zagreb je komedija koja prikazuje život sa svim njegovim usponima i padovima, sa smijehom, sa suzama, i svim drugim svakodnevnim situacijama. Iz ovog Teatra su o predstavi napisali:

Foto: Press
Foto: Press

"Imamo najbolji sladoled u gradu. On nije ni u kornetu ni u čašici nego na pozornici. Vjerojatno vas neće rashladiti nego ugrijati vaša srca jer tajni je njegov sastojak ljubav, i to ona između majke i kćeri. Dobio je i nekoliko vrijednih nagrada. Nije lako odrastati bez oca, no uz brižnu i duhovitu majku život je svakako lakši, a i zabavniji."

U predstavi igraju: Mladena Gavran i Ana Vilenica.