Legendarni reditelj
4

Woody Allen o seriji u kojoj ga optužuju za zlostavljanje: Puna je laži

N. O.
Woody Allen i njegova supruga Soon-Yi Previn nisu zadovoljni dokumentarnom serijom "Allen v. Farrow" te ističu kako je serija "ispunjena lažima".

Dokumentarna serija "Allen v. Farrow", koju su režirali Kirby Dick i Amy Ziering, koristi svjedočenja Allenove bivše supruge Mie Farrow i njene kćerke Dylan, pravne dokumente i arhivske snimke kako bi gledateljima pružila dublji uvid u priču o njegovom zlostavljanju.

U prvoj epizodi četverodijelne dokumentarne serije, koja je premijerno prikazana u nedjelju navečer, Dylan Farrow, kćer glumice Mie Farrow, iznosi navode o incestu protiv Allena, a koji je bio Mijin partner tijekom Dylaninog djetinjstva.

Serijal također uključuje tvrdnje da je Allen imao seksualne odnose s još jednim usvojenim djetetom Mie Farrow, Soon-Yi, kad je bila maloljetna. Soon-Yi, koja je Allenova sadašnja supruga, danas ima 50 godina, a imala je 16 godina kada je upoznala zvijezdu koji je od nje stariji 35 godina.

U izjavi za The Hollywood Reporter, reditelj i njegova supruga rekli su da ljude koji su radili dokumentarni serijal nije zanimala istina te da su umjesto toga godinama su tajno sarađivali s Miom Farrow kako bi plasirali laži.

"Kao što je poznato decenijama, ovi navodi su kategorički netačni. U to ih je vrijeme istraživalo više agencija koje su otkrile da se, bez obzira na Dylanine navode, nikada nije dogodilo apsolutno nikakvo zlostavljanje”, izjavio je Allen za The Hollywood Report.