Gledatelji nezadovoljni
0

"Tiger King 2" dobio katastrofalne ocjene kritičara: Loša kopija prvjenca

L. K.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Netflix je krajem ovog mjeseca predstavio drugi dio popularnog dokumentarnog serijala "Tiger King", a već nekoliko dana nakon premijere publika i kritičari su na brojnim platformama napisali kako je nastavak izuzetno loš.

Nakon što je prvi dio bizarnog dokumentarca oduševio gledatelje širom svijeta, drugi je naišao na mnoštvo kritika. Prozvan je lošom kopijom prvjenca i neuspjelim pokušajem zarade na priči koja je već ispričana u prvom dijelu serijala.

"Čini se kao da usput izmišljaju dijelove priče, a sve u očajničkom cilju ostvarivanja zarade i privlačenja ljudi koji su serijal gledali za vrijeme pandemije", piše IndieWire.

CNN piše kako drugi dio serijala ne doprinosi prvom dijelu priče, kao i da je previše "rasut na sve strane", a Variety kako je "cirkus nastavio dalje, a 'Tiger King' nije ni blizu interesantan kao što je bio početkom 2020. godine".

"Ovdje imamo priliku vidjeti dokle streaming platforma može ići kada panično pokušava iscijediti svaku kap iz nekad vrlo zabavne, ali sada vrlo blijede i neinteresantne priče", piše Financial Times.

Kritičari su nastavak ocijenili sa 17 posto, a publika sa 35 posto na stranici Rotten Tomatoes, što serijal čini 'trulim' po standardima ove platforme. S druge strane, ukupna ocjena na platformi IMDb nije se znatno promijenila od premijere druge sezone serije, trenutno iznosi 7,5/10.