Sjajna ponuda
16

Pogledajte kako izgleda martovski repertoar kina Meeting Point

L. K.
Prva sedmica marta u kinu Meeting Point u Sarajevu donosi nove filmove domaćih autora, jedan regionalni film i najnoviji blockbuster. Sve projekcije počinju u 19 sati.

U kinu Meeting Point publika ima priliku pogledati novi film “Monster Hunter” Paula W. S. Andersona s Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Film temeljen na globalnom fenomenu istoimenog serijala video igara na programu je 1. i 7. marta.

Novi film Francoisa Lunela “Te mračne noći”, rađen u koprodukciji BiH i Francuske, priča je o ženi koja se bori da održi normalnost u ratnim okolnostima. Radnja je smještena u opkoljeno Sarajevo 1993. godine. U filmu glume Maja Jurić, Muhamed Hadžović, Nina Đogo Gracić, Maja Zećo, Boris Ler, Arman Lunel, Emina Muftić i Senad Alihodžić. Na repertoaru kina Meeting Point 2. i 8. marta.

Film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, kandidat BiH u užem izboru za nominaciju za nagradu Oscar, i ovog je mjeseca na programu kina Meeting Point, a možete ga pogledati 3. marta.

Ratna drama prati sudbinu Aide, nekadašnje profesorice, koja radi kao prevoditeljica za mirovne snage UN-a u Srebrenici. Kada srpska vojska preuzme vlast u gradu, njena porodica i hiljade stanovnika traže zaštitu unutar UN kampa. Kao insajder u pregovorima, Aida ima pristup svim informacijama i pokušava da spasi svoju porodicu od sigurne smrti.

Novi film Faruka Lončarevića “Tako da ne ostane živa” na programu je 4. marta. Radnja filma smještena je u bosansku provinciju. Aida je prekinula vezu sa nasilnim Kerimom i želi napredovati u životu, ali veze su jače nego što misli i banalna svakodnevnica je vodi dublje u mrak. Film je inspirisan istinitim događajem. Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović…

“Mater”, debitantski film Jure Pavlovića, na programu je 6. marta. Nakon godina provedenih u Njemačkoj, Jasna se vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. Majčino onemoćalo tijelo čak i prikovano za krevet zrači zastrašujućim autoritetom koji se nadvija nad svima u njezinoj blizini. Kako dani prolaze Jasna se zapleće u mrežu zamjeranja od kojih je očajnički pokušavala pobjeći. U filmu glume Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković, Vinko Vuković, Marija Vrdoljak, Milivoj Barbir, Hrvoje Barbir Barba, Stephan Baumecker, Lili Jelinek, Till Patz.

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 8 do 18 sati u caffeu Meeting Point i od 18 sati na blagajni kina.