Na listi top 10
87

Ova serija penje se na Netflixovoj listi najgledanijih, a opisuju je kao žensku verziju "Johna Wicka"

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Francuska kriminalistička drama "Furies" penje se na top listi najgledanijih Netflixovih ostvarenja, a kritičari je opisuju kao "žensku verziju 'Johna Wicka' čija je radnja smještena u Francusku".

Francuska je jedno od mnogih tržišta širom svijeta u koje je Netflix uložio stotine miliona dolara podrške produkcijama koje se kreću od visokobudžetnih igranih filmova do TV serija i uzbudljivih reality serija.

"Furies", žestoka kriminalistička drama koja se penje na Netflixovoj ljestvici najpopularnijih privlači pažnju od premijere na streaming platformi, a već četvrtu sedmicu zaredom je na listi top 10 najgledanijih u svijetu.

Radi se o sagi o osveti od osam epizoda koja uključuje parisko kriminalno podzemlje i ženu koja želi osvetiti smrt njenog oca. Kritičari su je čak okarakterisali kao francusku verziju Johna Wicka koju predvode žene .

Krađe, pljačke, prostitucija, ubistva — Pariz je u seriji "Furies" predstavljen kao dihotomija, i kao grad svjetlosti i ljubavi, ali i kao leglo zločina. Šest mafijaških porodica vodi svoj posao u gradu. Niko od njih ne toleriše haos ili anarhiju, sve dok novac i moć nisu u pitanju. Onda se sve opklade poništavaju, što je naglašeno uvodnom sekvencom nalik Wicku u kojoj se pojavljuje plavokosa žena sa pištoljem koja puca i probija se kroz kriminalno leglo. Glavna junakinja je Lyna, mlada žena čiji su roditelji dio kriminalnog podzemlja.

Gledaoci koji dijele utiske na mrežama pišu kako je ovo ostvarenje jedno od onih koje morate pogledati, a već se raspituju i hoće li biti druge sezone. Objavljena je na Netflixu prvog marta, a zasad broji 10 miliona sati gledanja.