Projekat "na pauzi"
0

Nicolas Cage ipak neće glumiti ekscentričnog Joea Exotica u seriji "Tiger King"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nicolas Cage je tokom svoje karijere tumačio uloge širokog spektra ekscentrika, ali se Joe Exotic neće pridružiti toj listi jer je Amazon odlučio cijeli projekat staviti "na pauzu".

Oskarovac, koji trenutno dobija pohvale za svoj nastup u filmu "Pig", otkrio je da neće glumiti "Kralja tigrova" u Amazonovoj seriji, koja je za sada odgođena.

Kako navodi Variety seriju koju su proizveli Imagine i CBS Studios, inspirisana Netflixovom "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness", mogle bi otkupiti druge producentske kuće.

"Trebali bismo pojasniti situaciju", rekao je Cage za Variety.

"Pročitao sam dva scenarija, za koje sam smatrao da su izvrsni, ali mislim da je Amazon na kraju smatrao da je to materijal koji je postao 'prošlo vrijeme' jer je trebalo toliko vremena da se spoji", otkrio je Cage.

Pojasnio je kako je studio u jednom trenutku osjetio da imaju hit, ali je "taj momenat nestao u daljini i više nije relevantan".

Uloga Exotica, sa blajhanom plavom kosom, parkom divljih životinja i glavnom ulogom u zavjeri da se ubije aktivistkinja za zaštitu životinja, činila se savršenom za Cagea.

Međutim, Cage će u narednom periodu preuzeti još izazovniju ulogu, glumit će sebe u filmu "The Unbearable Weight of Massive Talent". Film prati Cagea kao glumca bez novca, koji pristaje na plaćeni nastup na rođendanu milijardera, njegovog super obožavatelja, u sklopu razrađene akcije CIA-e.

Cage kaže da je oklijevao prije nego što je pristao snimiti ovaj film.

"Bilo je apsolutno zastrašujuće i ja sam jedan od onih koji misle da je stvar koja vas užasava, sve dok ne naudi vama ili nekome drugom, upravo ta stvar koju biste trebali uraditi", rekao je.

"Nikad prije nisam radio meta film o sebi", dodaje Cage te pojašnjava: "Ali lik zaista nisam ja. To je Tomova verzija mene, koja je svojevrsna anksioznost, potpuno hiperaktivna verzija ove osobe po imenu Nicolas Cage ili Nic Cage ili Nicky Cage".