Nastavak bizarne priče
0

Kreatori dokumentarne serije "Tiger King" najavili drugu sezonu

N. O.
Dokumentarni serijal "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness" koji govori o ekscentričnom vlasniku zološkog vrta Joeu Exoticu i njegovom bizarnom "ratu" sa borkinjom za prava životinja Carol Baskin uskoro će dobiti svoj nastavak.
Prva sezona dokumentarne serije koju su reditelji Eric Goode i Rebecca Chaiklin snimali pet godina prati nevjerovatni život poligamnog vlasnika zoološkog vrta iz Oklahome, homoseksualca Joea Exotica.

Exotic trenutno služi kaznu zatvora od 22 godine za naručivanje ubistva svoje neprijateljice Baskin, kao i zbog višestrukog kršenja prava životinja (uključujući ubistvo pet beba tigrova).

Baskin, koju serija predstavlja kao glavnog neprijatelja ekscentričnog Exotica, neće se pojaviti u drugoj sezoni. Podsjećamo, u dokumentarnom serijalu se navodi mogućnost da je Baskin ubila svog supruga iako je oslobođena optužbi.

"Izvlačenjem stvari iz konteksta su ljudima dali potpuno pogrešnu sliku o meni i odnosu koji sam imala sa bivšim suprugom Donom Lewisom. Omogućili su gomili zlostavljača životinja koji godinama govore laži o meni, da nastave s tim", rekla je Baskin za Radio Times.

Zahvaljujući globalnoj popularnosti koju je stekla odmah po objavljivanju, serija će dobiti i drugu sezonu. Iako se ne zna tačan datum izlaska nove sezone, predviđa se da bi se to moglo desiti na jesen 2021.

Zbog svog neobičnog glavnog junaka video isječci iz serijala su postali viralni, nezaboravni citati Exotica su pretvarane u memeove, a nekolicina obožavatelja serije su čak započeli kampanju za njegovo prijevremeno puštanje iz zatvora.