Britanski glumac
27

Ko je glavna zvijezda trenutno najgledanije Netflixove serije: Miljenik žena iz "Divergenta"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanski glumac Theo James zvijezda je posljednjeg Netflixovog hita - serije "The Gentlemen" koja je trenutno najgledanija na platformi na globalnom nivou.
Theo u ostvarenju koje je režirao Guy Ritchie glumi Edwarda Hornimana, otuđenog sina engleskog aristokrate koji nakon smrti oca neočekivano naslijedi imanje od 15.000 hektara i titulu vojvode dok se istovremeno nađe upleten u londonsko kriminalno podzemlje.

Uzevši u obzir rastuću popularnost serije mnogi se zanimaju za glavnog glumca te istražuju detalje o njemu. Međutim, James je mnogima poznat i mimo ovog ostvarenja, a nerijetko ga nazivaju i miljenikom žena zbog fizičkog izgleda.

Zanimljivo je da ima grčke korijene, a njegovo puno ime glasi Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Kad je započinjao svoju glumačku karijeru odlučio ga je promijeniti u "Theo James".

Glumio je u seriji "Downton Abbey", a jedna od njegovih najpoznatijih uloga je svakako u filmskoj trilogiji "Divergent". Pojavljivanjem u ovoj franšizi zajedno s glumicom Shailene Woodley - postao je miljenik žena.

Nakon ove uloge pojavio se i u popularnoj HBO-ovoj seriji "The White Lotus" gdje je tumačio lik Camerona i oduševio i gledaoce i kritiku te zaradio i prvu nominaciju za nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji.
Od 2018. godine u braku je s irskom glumicom Ruth Kearney, a imaju i dvoje djece.

Nakon uspjeha serije "The Gentlemen" najavljeno je da će James biti dio filma "The Monkey" koji je inspiriran kratkom pričom Stephena Kinga iz 1980. godine.

"The Gentlemen" je zapravo Netflixov spinoff istoimenog filma Guya Ritchieja, a sudeći po komentarima na mrežama prilično se dopada gledaocima, a neki su je čak okarakterisali kao najbolju seriju koju je Netflix producirao u posljednje vrijeme.