Po istinitom slučaju
13

Gledaoci uznemireni novom Netflixovom serijom, mnogi nisu uspjeli odgledati do kraja

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Netflix je imao niz dokumentarnih filmova koji šokiraju gledaoce, a jedan od njegovih najnovijih naslova je uzrokovao da ljudi jedva izdrže do kraja.

Nakon nevjerovatnih scena u dokumentarnim serijama "American Nightmare" i "The Program" koje su uznemirile gledaoce i novo ostvarenje izazvalo je slične reakcije.

Radi se o seriji "The Outreau Case: A French Nightmare" koja se fokusira na navodne zločine koji su se dogodili početkom 2000-ih, sa četiri epizode koje detaljno opisuju kako se istraga o četvero djece iz jedne porodice pretvorila u jedan od 'najvećih skandala u francuskoj istoriji'.

Serija otkriva kako su djeca iz jedne porodice počela da govore o zlostavljanju s kojim su se suočila, što je navelo njihove roditelje da priznaju seksualno zlostavljanje.

Međutim, slučaj se samo još više zamrsio kada je par počeo da imenuje komšije i prijatelje koji su navodno također bili umiješani.

Kako je istraga trajala, otkrivena je navodna grupa za pedofiliju u kojoj su bili osumnjičeni poput sveštenika, taksista i sudskog izvršitelja.
Majka je kasnije povukla optužbe na račun ostalih u njenoj zajednici. Ono što je uslijedilo nakon istrage bilo je ono što je opisano kao "sudska tragedija" koja je uključivao bijes javnosti i pogrešne osude, ali neki gledaoci su jedva stigli do tog dijela dokumentarca nakon što su ih detalji šokirali i uznemirili.
Korisnici Netflixa na mrežama su dijelili utiske, a posebno su na Twitteru komentarisali koliko je bila uznemirujuća tvrdeći da im je nakon gledanja bilo muka, kao i da nisu mogli odgledati do kraja.

"'The Outreau Case' je najuznemiravajući dokumentarac koji sam vidio, a pregledao sam tek 20 minuta", "'The Outreau Case' je toliko uznemiravajući", "Gledajući 'The Outreau Case' želim povratiti", "'The Outreau Case' je toliko odvratan da nisam mogao ni prvu epizodu završiti", samo su neke od reakcija.